Emma napja van. | 2024.04.19

A világ legmélyebb barlangjáról szóló filmet támogat a médiatanács

2016-07-15 11:28:00

 Másfélmillió forintos azonnali forgatási támogatást ítélt meg a médiatanács a világ legmélyebb barlangjába vezető magyar expedíciót megörökítő ismeretterjesztő filmnek - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pénteken az MTI-vel.

    A közlemény szerint a Kaukázus nyugati peremvidékén meghúzódó, csak rendkívül nehéz technikai és fizikai feltételekkel megközelíthető, 2197 méter mély Krubera-Voronya barlangot övező nemzetközi érdeklődés ellenére máig nem készült olyan professzionális filmfelvétel, amely a nagyközönség és a szakma számára megfelelően bemutatná a hely titkait. 
    Augusztusban azonban az Ambrus Gergely vezette négyfős magyar Inverse Everest nevű expedíció mindennapjait testközelből rögzíti a termeszetfilm.hu stábja, a vállalkozás ideje alatt készült fotókat pedig a National Geographic magazin fogja publikálni.
    A médiatanács másfél millió forintos támogatást ítélt meg a forgatáshoz a Filmdzsungel Kft.-nek az Escher Károly-pályázat eheti fordulójában.
    A hatóság azt is közölte: a testület eheti ülésén nyilvántartásba vette a Kisvárda 93,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatára beérkezett egyetlen, alakilag érvényes ajánlatot tevő Friss Média Kft-t. A kisközösségi gyöngyösi MaxiRádió pedig ötéves jogosultságot kapott médiaszolgáltatásra.