Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fico: hónapokon át nyugtalanságban fogja tartani a világot a terrortámadás

2016-07-15 10:04:00

 Nem csak Európát, hanem az egész világot hónapokon át nyugtalanságban fogja tartani a nizzai terrortámadás - jelentette ki pénteken Robert Fico szlovák miniszterelnök, és felhívta a figyelmet arra, hogy terrortámadások manapság már a világ minden sarkában előfordulnak.

    Az ulánbátori Ázsia-Európa csúcstalálkozón (ASEM) tartózkodó kormányfő kijelentését a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézte pénteken.
    A szlovák kormányfő nyilatkozatában sajnálatát és együttérzését fejezte ki a nizzai terrortámadás áldozatainak és sérültjeinek, valamint szolidaritását Franciaországnak. Hozzátette: a történtekről az éjszaka folyamán már egyeztetett a szlovák biztonsági szolgálatokkal, és ezek alapján életbe léptetik az ilyen esetekben szokványos biztonsági intézkedéseket.
    Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését az általa megdöbbentőnek és embertelen tettnek minősített terrortámadás áldozatainak. A szlovák külügyminisztérium közlése szerint a nizzai terrortámadásnak nincs szlovák állampolgársággal rendelkező áldozata és sebesültje sem.