Emma napja van. | 2024.04.19

Szakértő: lehetetlen ennyi bevándorlót adminisztrálni

2016-07-15 07:48:23

 Nincs az a rendszer, amely ilyen rövid idő alatt ennyi ember regisztrálására és nyomon követésére alkalmas - mondta a Migrációkutató Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatornán pénteken azzal kapcsolatban, hogy Németországban történelmi csúcsra emelkedett a bevándorlók száma.

    Speidl Bianka úgy fogalmazott, hogy mind az integráció, mind a bürokrácia és a biztonságpolitika szempontjából hihetetlen felelőtlenség és kihívás ennyi idegen kultúrájú ember beengedése. 
    Úgy vélte, az európai bevándorlás megfékezésére semmilyen olyan praktikus lépés nem történt az elmúlt évben, amely áttörést hozott volna, és inkább a menekültek elosztására koncentrálnak Európában. Ezt egyfajta kompenzációként teszik a határok védelme és a konfliktusok helyi megoldására törekvés helyett - mondta.
    Speidl Bianka hozzátette: ártatlan emberek "mind a két oldalon vannak", mert akik a bombázások elől menekülnek, áldozatai lehetnek migránsellenes megnyilvánulásoknak, azonban ha a biztonsági szervek a helyükön lennének, akkor az emberekben kevesebb gyűlölet lenne a bevándorlókkal szemben.
    A nizzai merénylettel kapcsolatban a szakértő megjegyezte: a biztonságiak hibát követtek el, amiért nem biztosították a helyszínt. Ez a fajta elkövetési módszer sem ismeretlen - jelezte.
    Nyolcvannégy halottja, tizennyolc, válságos állapotban lévő és ötven könnyebb sebesültje van a csütörtök esti nizzai terrortámadásnak. Egy tunéziai származású nizzai férfi teherautójával belehajtott a francia nemzeti ünnepre összegyűlt tömegbe. A támadó menet közben pisztolyából lövéseket adott le. A rendőrök megölték az ámokfutót.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó