Auguszta napja van. | 2024.03.29

Több helyen fennakadásokat okoz a vihar a vonatközlekedésben

2016-07-14 06:35:51

Fennakadás-

okat okoz a vihar a vonat-

közlekedésben az ország több részén - tájékoztatta a Mávinform csütörtök reggel az MTI-t.

 

    Közleményük szerint Újszász és Tápiógyörgye között meghibásodott a felsővezeték, ezért a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon késnek a vonatok. A helyreállítás előreláthatólag délelőtt tíz óráig tart.
    A Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon reggel fél hat után fák dőltek a felsővezetékre Bükkösd állomáson, illetve Bükkösd és Szentlőrinc között. A vonatokat dízelmozdonyok húzzák, jelentősek a késések. 
    Fák dőltek a sínekre Soltvadkert és Pirtó között is, ezért a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon pótlóbuszok viszik az utasokat, késésekre kell számítani, az utasokat szintén pótlóbuszok szállítják Soltvadkert és Kiskunhalas között.
    A Budapest-Szeged vonalon, Petőfiszállás és Kiskunfélegyháza között fa dőlt a sínekre, a vonatok nem közlekednek, Kiskunfélegyháza és Kistelek között autóbuszok szállítják az utasokat. A Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas vonalon sem járnak a vonatok, mert Galambos és Jászszentlászló között fa dőlt a sínekre. 
    Kápolnásnyék és Gárdony között már megjavították a szerda este megrongálódott vezetéket, a Budapest-Székesfehérvár vonalon helyreállt a menetrend.
    A Dunántúlon, a Pécs és Gyékényes közötti vonalon is normalizálódik a vonatközlekedés, reggel fél nyolckor eltávolították a kidőlt fákat a Vízvár és Babócsa közötti szakaszról és már lehetséges a vonatközlekedés. 
    Az aktuális helyzetről információk találhatók a www.mavcsoport.hu címen, a Vonatinfó alkalmazáson, valamint a MÁVDIREKT információs vonalán, a +36-1-349-49-49-es telefonszámon.