Gedeon napja van. | 2024.03.28

Pápai Hús - Elfogadta a felszámoló az egyik ajánlatot

2016-07-12 16:31:00

 

Elfogadta a felszámoló a pápai húsipari cégcsoportra beérkezett két ajánlat körül az egyiket, a TANO Commerce Kft. lett a nyertes  1,134 milliárd forintos ajánlatával - közölte a felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. kedden az MTI-vel.

 

    Közleményük szerint a Pápai Hús csoport cégei (Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft., Pápai Vagyonhasznosító Kft., Pápa-Ser Kft.) vagyonának értékesítésére meghirdetett eljárásra két pályázat érkezett.
    Ezek közül az egyiket érvénytelennek nyilvánították, mert a 200 millió forintot ajánló pályázó nem igazolta az ajánlati biztosítékon felül fennmaradó nettó vételi ajánlata szerinti fedezet rendelkezésre állását. A másik pályázó érvényes ajánlatát a felszámoló elfogadta.
     A közlemény szerint a nyertes pályázó ajánlatában vállalta, hogy az 1,134 milliárd forintos vételárat a szerződéskötést követő harminc napon belüli megfizeti, és folytatja a Pápai Hús csoport tevékenységét. A vevő legalább 2018. december 31-ig fenntart 650 munkahelyet, vállalja továbbá a termelési volumen növelését, a nemzetközi értékesítési piacok visszaszerzését és növelését, technológiai fejlesztést, a vertikális integráció fenntartását.
    A felszámoló szerint a TANO Commerce Kft. ajánlatának elfogadása biztosítja a törvényben előírtak teljesülését, azt, hogy működő üzemként kerüljön új tulajdonba a vagyon.
    A húsipari cégcsoport tulajdonosi jogait gyakorló pápai önkormányzat tavaly novemberben döntött arról, hogy "a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel" felszámolási eljárást indít a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében. Az MTI korábban tájékoztatott arról is, hogy ezt követően a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Pápai Hús Kft.-t. 
    A Nemzeti Reorganizációs Kft. az első fordulóban 4,5 milliárd forintra értékelte a cégcsoport vagyonát, de áprilisban egy mindössze 110 millió forintos ajánlat érkezett rá, így a tender eredménytelenül zárult. A mostani, második fordulóban 3,6 milliárd forintos irányárat szabtak meg.