Auguszta napja van. | 2024.03.29

A kormány összesítve is közzétette a nemzeti konzultációk eredményeit

2016-07-11 19:48:00

 A kormány összesítve is közzétette az alaptörvényről, valamint a gazdasági és szociális ügyekről szóló nemzeti konzultációk eredményeit - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn közleményben az MTI-vel.

    Közlésük szerint a dokumentumokat egy adatigénylés nyomán tették közzé most a kormany.hu oldalon.
    Azt írták, a kabinet 2010 óta arra törekszik, hogy a kiemelt politikai döntések előtt kikérje az állampolgárok véleményét; a nemzeti konzultációk ennek megfelelően a rendszeres kapcsolattartás és a párbeszéd kiemelt eszközei.
    A http://www.kormany.hu/hu/dok?type=402#!DocumentBrowse címen megtalálható beszámolókban a bevándorlásról szóló konzultáció eredményei is szerepelnek. Mint írták, ez a konzultáció - amelyben több mint 1 millió magyar állampolgár vett részt -  megalapozta a kormány jelenlegi bevándorláspolitikáját.
    Az eredmények alapján a magyarok elsöprő többsége - 89,6 százaléka - már egy évvel ezelőtt is úgy gondolta, hogy Brüsszel megengedő bevándorláspolitikájával szemben a magyar kormánynak szigorúbb politikát kell folytatnia. A konzultáció eredményeinek figyelembevételével a kormány döntött a déli határzár megépítéséről és a bevándorlási szabályok szigorításáról - fűzték hozzá.
    A kormány szerint az előttünk álló időszak legfontosabb feladata, hogy Brüsszel visszavonja a kényszerbetelepítésre vonatkozó javaslatot. Erről a magyar állampolgárok az október 2-i népszavazáson mondhatnak majd véleményt.
    Azt is írták, a kormány a továbbiakban is arra törekszik, hogy kikérje a magyarok véleményét az életüket meghatározó kérdésekben.