Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz-KDNP: a baloldal a kényszerbetelepítésre szavaz

2016-07-11 19:33:00

 A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja szerint a baloldal a kényszerbetelepítésre szavaz.

    Hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: a bevándorláspárti baloldal továbbra sem kíváncsi az emberek véleményére. Szerintük a magyar baloldal felelőtlen politikát folytat: a korlátlan bevándorlás, a kényszerbetelepítés, a kvóták és az azt visszautasító tagállamok pénzbüntetése mellett teszi le a voksát. Ez a politika Európa-szerte látványosan megbukott, az európai polgárokat pedig az EU ellen hangolja.
    "A baloldali pártok mai tiltakozásai hazugak, képviselőik szavazatait letagadják, EP-képviselőik egytől egyig támogatták a plenáris ülésen elfogadott jelentés azon cikkét, amely a migrációs válság kapcsán az újraelosztási mechanizmus kikényszerítéséről szól, illetve kéri az Európai Bizottságtól egy kiegészítő pénzügyi szankcionálási mechanizmus létrehozását" - fogalmaztak.
    Magyarországnak alapvető érdeke, hogy fennmaradjon a belső határok nélküli schengeni övezet és jól működjön a közös piac. Ezeket a vívmányokat a tömeges illegális bevándorlás kikezdte. A Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának következetes álláspontja, hogy ebben a helyzetben egyetlen felelős válasz létezik: a tömeges bevándorlás megállítása, a schengeni külső határok védelme - olvasható az EP-képviselők közleményében.
    Hozzátették: a kényszerbetelepítés rossz politika, ösztönzi a bevándorlást és szembemegy az európai polgárok véleményével. Csak a magyar emberek dönthetnek arról, hogy kivel akarnak együtt élni. Ehhez minden népnek joga van, erről nem dönthetnek Brüsszelben az emberek feje felett. Az Európai Unió csak úgy tudja megoldani a válságot, ha odafigyel az emberek hangjára.
    Hétfőn az európai parlamentben képviselettel rendelkező baloldali pártok visszautasították, hogy az uniós költségvetési források felülvizsgálatának előkészítéséről szóló jelentés támogatásával a bevándorlók betelepítése mellett foglaltak volna állást.
    Ennek előzménye, hogy Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője azzal vádolta a hazai baloldalt, hogy EP-képviselői megszavaztak egy olyan javaslatot, amely új adót irányoz elő a migránsválság kezelésére és pénzbüntetést azoknak az államoknak, amelyek elutasítják migránsok kényszerbetelepítését. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pedig azt közölte: a magyar baloldal azzal, hogy támogatta az EP jelentését a kényszerbetelepítésről, világosan állást foglalt a kérdésben.