Auguszta napja van. | 2024.03.29

Keddtől ismét AlteRába Fesztivál Körmenden

2016-07-11 18:53:00

 A Griffins, az Irie Maffia, Sub Bass Monster, a Brains és a Hősök fellépésével kedden kezdődik a hetedik AlteRába Fesztivál Körmenden a Rába Szabadidőcentrumban.

    Hegedüs László fesztiváligazgató az MTI-nek elmondta, hogy idén megújult a fesztivál: bővült az infrastruktúra, megújultak a fényelemek és a technikai berendezések, és a nagy színpad is teljesen új arcát mutatja majd. Hozzátette, hogy a szombatig tartó fesztiválra 15-20 ezer látogatót várnak. 
    Szerdán az Ocho Macho, a Kiscsillag és az Anna and the Barbies, csütörtökön a Kowalsky meg a Vega, Gangsta Zolee és a Kartell, pénteken a Pál Utcai Fiúk, a Vad Fruttik, a 30Y és a Prosectura, szombaton pedig a Sziámi AndFriends, a Quimbi, az Esti Kornél, valamint Szabó Balázs és Bandája is színpadra lép.
    Hegedüs László kiemelte, hogy továbbra is támogatják a feltörekvő tehetséges alternatív zenekarokat, ezért szerdától szombatig a kis színpadon 12 még kevésbé ismert, de ígéretesnek ítélt alternatív banda mutatkozik majd be.     
    A fesztiváligazgató emlékeztetett arra, hogy az AlteRába Fesztivál már kétszer is elnyerte "A zenészek kedvenc fesztiválja" Fair Play-díjat. A szakmai elismerés azt jelenti, hogy a fellépő zenekarok is nagyon kedvelik a fesztivált, amely az egyre több résztvevő ellenére mégis családias hangulatú - jegyezte meg Hegedüs László.