Auguszta napja van. | 2024.03.29

Klik: utazási kedvezményt kapnak az ingyen cirkuszjeggyel rendelkező diákok

2016-07-11 11:00:04

 

Utazási kedvezményt kapnak kísérőjükkel együtt azok a diákok, akiket kitűnő bizonyítványuk miatt korábban ingyen cirkuszjeggyel jutalmazott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik).

 

    A Klik MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azokra a sajtóban megjelent kritikákra reagált, amelyek szerint a szegényebb családban élő gyerekek a magas utazási költségek miatt nem tudják beváltani cirkuszjegyüket.     Azt írták: a MÁV Zrt. egyedi utazási kedvezményt ad minden ajándék cirkuszjeggyel rendelkező diák és egy felnőtt kísérője számára. A diákok 90, kísérőjük pedig 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményben részesülnek, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával.
    Az utazási kedvezmény a vonatjegy megvásárlásakor kizárólag az ajándékba kapott utalvánnyal vehető igénybe, a visszaúton pedig az előadásra beváltott jeggyel tudják igazolni a kedvezményre való jogosultságot - közölték.
    A Klik június 14-én közölte, hogy minden kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező általános iskolai tanuló ajándék jegyet kap a Fővárosi Nagycirkuszba, országszerte 112 ezer jegyet osztanak ki a központ és a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (Maciva) együttműködésének köszönhetően. 
    Lendvai Ildikó MSZP-s politikus június 25-én írt arról a Népszavában, hogy sok vidéki szegény család nem tudja kifizetni a fővárosba utazás költségeit. A Maciva július 5-én közölte, hogy az utazó Exit, Hungária, Ötvös és Magyar Klasszikus Cirkusz előadásain is beválthatók az ajándék jegyek. A csoportosan érkező diákokat kísérő pedagógus - 20 gyerekhez egy kísérő - térítésmentesen nézheti meg az előadást.