Emma napja van. | 2024.04.19

Orosz gyermekkar lett a 27. Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál nagydíjasa

2016-07-11 05:28:24

 

Orosz gyermekkar lett a 27. Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál Nagydíjas versenyének győztese Debrecenben. A fesztivál nagydíjas versenyén, amelyet a Kölcsey Központban vasárnap tartottak, a versenykategóriák nyertesei mérhették össze tudásukat - közölték a szervezők az MTI-vel. 

 

    A rendkívül magas színvonalú műsorban a Ponomaryov Vesna Children's Choir Oroszországból (karnagy Nagyezsda Averina), a Marymount Secondary School Choir Hongkongból (karnagy Jane Lau), a Youth Chamber Choir "Sophia" Ukrajnából (karnagy Olekszij Samritszkij), az Eos Female Choir Olaszországból (karnagy Fabrizio Barchi), valamint az Academic Choir Maribor Szlovéniából (karnagy Tadeja Vulc) léptek fel. 
    A 27. Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál nagydíjasa 2017-ben meghívást kap a Kórusmuzsika Európa Nagydíja (EGP) versenyre.
    A gyermekkarok kategóriában a Ponomaryov Vesna Children's Choir, az ifjúsági kórusok kategóriában a Marymount Secondary School Choir, a kamarakórusok kategóriában a Youth Chamber Choir "Sophia", a vegyeskarok kategóriában az Academic Choir Maribor szerezte meg a győzelmet.
    A kortárs mű legjobb előadásáért különdíjat a Marymount Secondary School Choir kapta, a döntőben előadott Beischer-Matyó Tamás A virágok vetélkedése című darabjáért.
    A nemzetközi zsűri és a művészeti tanács döntése alapján a 27. Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny egyenként 350 euró összegű karnagyi különdíjának nyertese Olekszij Samritszkij, a Youth Chamber Choir "Sophia" kórus vezetője, Ivan Yohan, a Parahyangan Catholic University Choir kórus vezetője, valamint Tadeja Vulc, a Academic Choir Maribor kórus vezetője.