Gedeon napja van. | 2024.03.28

Boros Imre: jó adóbehajtás és takarékosság magyarázza a büdzsé állapotát

2016-07-09 15:03:00

 A korábbinál sokkal jobban működő adóbehajtással, az újonnan talált "adóztatható felületekkel", köztük az online pénztárgépek bevezetésével, a foglalkoztatottak számának növelésével és a tervet tartó kiadásokkal magyarázta a költségvetés első féléves számainak pozitív voltát Boros Imre közgazdász az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

    Hozzátette: a képen átmenetileg ronthat, ha Brüsszelből késéssel érkeznek meg - akár százmilliárd forintos nagyságrendben - források, de a féléves számokon ettől függetlenül jól látszik, hogy alacsonyabb a deficit az egy évvel korábbinál.
    A költségvetés mozgástere növekszik, magyarán szólva egy-két dolgot még meg tudnak csinálni, és akkor is benne maradnak a két százalékos hiányban, amit terveztek - mondta a kabinet lehetőségeiről Boros Imre.
    A baloldali kormányok idején éveket vártak a hitelminősítők Magyarország értékelésének lerontásával, de "amikor a jobboldali kormányt kellett oldalba, farba rugdosni, akkor gyorsan ment a leminősítés" - fogalmazott.