Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2016-07-07 12:36:30

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

 


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    
    Szárazföldünk északi és keleti tájain mozgalmas az időjárás. Arrafelé ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok hatására gyakran erősen felhős az ég, és elsősorban a frontok környezetében esik az eső, záporeső. Franciaország, valamint Dél-Európa fölött ugyanakkor anticiklon helyezkedik el. Területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton általában 11 és 18 fok között alakul, ettől délkeletre, délre haladva egyre melegebb van, a középső tájakon 19 és 27, délen többnyire 26 és 32 fok között alakul. A legmelegebb a Pireneusi-félsziget déli részén van, ott a délutáni órákra 35 és 39 fok közé melegszik fel a levegő. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább a nyugat felől fölénk helyeződő anticiklon alakítja, többnyire száraz, egyre melegebb léghullámok érkeznek térségünkbe.

    Várható időjárás az ország területén péntek estig
    -------------------------------------------------

    Csütörtökön és pénteken is sok lesz a napsütés, csak kevés felhő várható, csapadék nem valószínű. Az élénk, helyenként erős északnyugati szél éjszakára mérséklődik, pénteken megélénkül a déli, délnyugati szél. 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, de a hidegre érzékenyebb helyeken ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 26 és 30 fok között alakul.