Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz: tisztázzák a Ligetvédők, hogy mi a céljuk!

2016-07-07 06:26:38

Szerdán kora este kiadott közleményében arra szólította fel a Ligetvédőket a Fidesz, hogy mielőbb tisztázzák, mi is "a valódi célja a Városliget megvédésének". 

    Mint az köztudott, a szerdai rendőri szemle során kábítószergyanús anyagmaradványokat és eszközöket találtak. Felmerül a kérdés, hogy az aktivisták - emberek jóhiszeműségét kihasználva - valójában nem is a környezetért aggódnak, hanem egy drogtanyáért - írták. 
    A kormánypárt közleménye szerint a zöldfelületért felesleges aggódniuk a demonstrálóknak, "ezt ők is tudhatják"; a felújítást követően a Városliget szebb, zöldebb, fásabb lesz - a főváros legszebb parkjává válik. A parkban csökken a betonfelület, a zöldterület nagysága nő, több fa és cserje lesz, a kivágott fákat pedig többszörösen pótolják.
    A rendőrség nem sokkal korábban azt közölte honlapján: miután átadták a területet a bontást végző cégnek, a biztonsági szolgálat munkatársai több helyen kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak, ezért a rendőrök kábítószer-kereső kutyával átvizsgálták a területet. A helyszínen kábítószergyanús anyagmaradványokat - marihuánát - és eszközöket találtak és foglaltak le, a BRFK pedig büntetőeljárást indított kábítószer-birtoklás gyanúja miatt.