Andrea napja van. | 2024.04.18

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a budapesti műszaki egyetem és a Richter

2016-07-06 12:49:00

Tovább bővíti tudományos és pályázati célú együttműködését a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Richter Gedeon Nyrt., magas szintű kutatásfejlesztési projektekben vesznek közösen részt.

    A Richter szerdai tájékoztatása szerint a társaság és az egyetem megállapodást kötöttek, amelynek értelmében a közös érdeklődésükbe tartozó projektek megvalósítása érdekében együttesen pályáznak az állam, illetve az Európai Unió és más hazai vagy nemzetközi szervezetek, illetve szervek által kiírt pályázatokra.
    Az egyetem képviselői a tudományos együttműködés elősegítése érdekében időközönként beszámolnak az egyetem kutatás-fejlesztési tevékenységéről, irányairól, eredményeiről, és ha azokat a Richter tudományos, illetve gazdasági szempontból érdemesnek ítéli, kölcsönös előnyök alapján további konkrét együttműködések jöhetnek létre.
    A közlemény szerint a Richter sikeres működése hosszabb távon csak az egész magyar gyógyszeripar folyamatos fejlődése mellett biztosítható, ennek kulcseleme a tudományos kutatás, amely jól képzett, innovatív szakemberek nélkül elképzelhetetlen. Ezért stratégiájának kiemelt eleme a hazai műszaki és természettudományos oktatás támogatása, a tehetséges fiatalok megtartása Magyarországon és a társaságnál. A Richter emellett nagy hangsúlyt helyez a kutatás-fejlesztésben az ipar és az egyetemi szféra együttműködésére - közölték.
    A megállapodást Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, valamint Józsa János és Barta-Eke Gyula, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora és kancellárja írta alá.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány