Andrea napja van. | 2024.04.18

Újabb beruházást hajtott végre az Orosházaglas Kft.

2016-07-06 10:23:00

 Csaknem 82 millió forintból bővítette síküveg megmunkáló kapacitását az Orosházaglas  Kft. Az összeget felerészben európai uniós forrás fedezte - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

    A fennmaradó részte fele-fel arányban saját forrásból, és banki hitelből finanszírozták - válaszolta az MTI kérdésére Csüllög Zsolt létesítménymérnök.
    A fejlesztéstől kapacitásnövekedést, minőségjavulást és selejtcsökkenést várnak. A vállalat bővíteni tudja a termékpalettát olyan termékekkel, amelyek gyártására eddig a nagy méretből fakadó logisztikai okokból nem vállalkoztak.
    A vállalat májusban a Széchenyi 2020 program keretében négyszázmillió forintból bővítette építőipari gyártókapacitását, lamináló berendezést és sík temperáló edző kemencét állítottak be. Így a gyártókapacitása 263 ezer négyzetméterről 303 ezer négyzetméterre nőtt.
    A csaknem kétszáz főt foglalkoztató vállalat idén újabb európai uniós támogatást nyert el, 877 millió forint értékben lamináló sor, edzőberendezés és CNC megmunkálóközpont beszerzésére és telepítésére. Az EU-s Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) 400 millió forintot kapnak a beruházáshoz, amelyet jövő év első negyedévében terveznek lezárni.
    A síküveg feldolgozással, edzett és szigetelő üveg gyártással foglalkozó vállalat árbevétele a 2014-es 2,79 milliárdról 2015-re 3,46 milliárdra nőtt, nyeresége 30 millió forintról 22,5 millióra csökkent. Az export aránya 47 százalékos, termékeiket főként Németországba, Ausztriába és Szlovákiába szállítják.