Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kovács Zoltán: nem lehet átnyúlni az emberek feje fölött

2016-07-06 06:48:16

 

Nem lehet átnyúlni az emberek feje fölött, nem lehet megkerülni a nemzeti kormányokat - mondta a kvótareferendummal összefüggésben a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán szerda reggel. 

 

    Kovács Zoltán hangsúlyozta: meg kell hallgatni minden tagállam lakosságának szavát ahhoz, hogy az Európai Unió hatékonyan, jól működjön, egy erős Európa jöjjön létre. 
    A kormányszóvivő szerint Brüsszelben nem dönthetik el a magyarok helyett, kivel kell együtt élni. A népszavazás egyértelmű, megkerülhetetlen üzenet a magyar kormánynak, mit kell képviselnie ebben a kérdésben és Brüsszelnek is, hogy milyen irányba kell gondolkodnia az illegális migrációs válság következményeinek felszámolásakor. 
    Hangsúlyozta: Brüsszelben továbbra is napirenden van az a javaslat, amely kényszerbetelepítésben gondolkodik ahelyett, hogy megállítaná az illegális migrációt a határokon. Hozzátette: egyértelmű döntést vár a kormány a magyaroktól, amellyel szeretnék megállítani a "lopakodó törvényalkotást" az Európai Unióban. 
    Kérdésre válaszolva Kovács Zoltán butaságnak nevezte azt az ellenzéki felvetést, hogy a referendum az Európai Unióból való kilépést is jelentheti.