Tivadar napja van. | 2024.04.20

ÁSZ: július 12-ig küldhetik meg a sajtótermékek hirdetési árjegyzéküket

2016-07-05 10:42:00

 

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) július 12-ig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit, amelyek politikai hirdetést kívánnak közzétenni az október 2-ára kitűzött népszavazást megelőző kampányidőszakban - közölte a szervezet kedden.

 

    Az ÁSZ közleményében felidézte: a választási eljárásról szóló törvény szerint a népszavazást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely az adott választás kitűzését követő öt munkanapon belül hirdetési árjegyzékét az ÁSZ részére megküldi. 
    Az ÁSZ ezek alapján július 12-én, azaz jövő kedden 16 óráig fogadja a hirdetési árjegyzékeket. 
    Mint írták, az érintett sajtóorgánumok a valasztas@asz.hu e-mail címre vagy a 1364 Budapest 4. Pf. 54. postai címre küldhetik meg az árjegyzékeket, vagy személyesen az Budapest V., Apáczai Csere János utca 10. címen adhatják le azokat. 
    Az ÁSZ felhívta a figyelmet arra, sajtótermékek által megküldött árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi majd közzé, így azok tartalmáért felelősséget nem vállal. 
    A jogszabály szerint a szavazás napját követő 15 napon belül a sajtóorgánumoknak tudatniuk kell, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek az önkormányzati választási kampányidőszakban.