Emma napja van. | 2024.04.19

Sajtóközlemény - Struktúraváltáshoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések megvalósítása a Kazincbarcikai Kórházban

2016-07-04 12:49:40

2015.12.30.

Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft

Kazincbarcika

Sajtóközlemény 

Struktúraváltáshoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések megvalósítása a Kazincbarcikai Kórházban

A Kazincbarcikai Kórház 7 482 783,-Ft uniós támogatást nyert a Kórház elavult gyógyító kubaturáinak felújítására, kódszám:TIOP-2.2.8.A-15/1-2016-0037című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. Az elnyert támogatásból a pszichiátriai és kardiológiai rehabilitációs ellátásokhoz kapcsolódó kórtermek, gyógytornaterem felújítását végezte el a Kórház.

Az egészséges népesség a társadalmi célok elérésének kulcstényezője. A társadalmi lejtő meredekségének, valamint az egyenlőtlenségének csökkentése mindenki egészségét és jólétét javítja. A jó egészség jobb életminőséggel jár együtt, javítva a munkaerő termelékenységét, növeli a tanulási kapacitást, megerősíti a családokat és a közösségeket, támogatja a fenntartható lakóhelyi és a természeti környezetet, hozzájárul a biztonsághoz, a szegénység és a kirekesztés csökkenéséhez.

A pályázatunk hosszú távú, közvetett célja a jó minőségű és hatékony egészségügyi szolgáltatások elérhetőségének javításával a munkavégző képesség gyorsabb helyreállítása, és ezáltal a munkavállalók munkaerő-piaci esélyeinek javítása, illetve a foglalkoztatás dinamikus bővítése.

A 2013-as kórházi struktúraváltás keretében új ellátási formák kerültek kialakításra a kórházban, 10 ágyas Hospice részleg, 30 ágyas pszichiátriai rehabilitáció, kardiológiai rehabilitációs szakrendelőhöz kapcsolódó gyógytornaterem. Az új ellátások kubatúrájának kialakításakor több olyan építészeti hiányosság felmerült, amelyek nélkül az egyes ellátások nem végezhetők biztonságosan, illetve elmaradásuk esetén nem kapott volna a kórház az ÁNTSZ-től működési engedélyt.

A Kórházról és a fejlesztésekről bővebb információt a www.barcikakorhaz.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolat:

Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft.

Kazincbarcika, Május 1. u. 56.

Email: titkarsag@barcikakorhaz.hu