Emma napja van. | 2024.04.19

Jakab István: Minden adott a minőségi élelmiszerek előállításához

2016-07-01 10:42:44

 

 Az országnak minden adottsága megvan a minőségi élelmiszerek előállításához - mondta az Országgyűlés alelnöke pénteken, a kápolnásnyéki Halász Gedeon Központban az Áldomás közösségi márkanév használati jogot nyert termelők ünnepélyes oklevél átadási rendezvényén.

 

    Jakab István kijelentette, hogy a magyar mezőgazdaság képes minőségi alapanyagokat termelni, magas minőségű élelmiszert pedig csak magas minőségű alapanyagból lehet létrehozni.
    Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára közölte: az ágazat termelése 2010 óta folyamatosan nő, újra emelkedik a nagy hozzáadott értéket képviselő feldolgozott élelmiszerek aránya. Úgy vélte, csak a megbízható minőségi élelmiszerek lehetnek sikeresek a piacokon.
    Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerint az ország felemelkedésének záloga a vidék talpraállítása, amihez modern feldolgozóipar, minőségbiztosítás, integráció és globális kereskedelmi rendszer kell. Ezeket a nagyreményű Áldomás projekt biztosítja - tette hozzá.