Andrea napja van. | 2024.04.18

Fidesz:a baloldal megduplázta, a polgári kormány megfelezte a munkanélküliséget

2016-06-28 10:35:30

A baloldal kormányzása alatt megduplázta, a polgári kabinet felére csökkentette a munkanélküliséget - kommentálta a friss foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat a Fidesz-frakció az MTI-nek kedden küldött közleményében.

 

    A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint március-májusban a foglalkoztatottak száma 4 millió 314 ezer volt, 149 ezerrel több, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta pedig ugyanebben az időszakban 5,5 százalékra mérséklődött.
    A Fidesz-frakció közleményében emlékeztetett, hogy a 2010-es kormányváltáskor a munkanélküliségi ráta még megközelítette a 12 százalékot.
    Értékelésük szerint a magyar reformok működnek, egyre több fiatal, nő és megváltozott munkaképességű ember is megtalálja helyét a munkaerőpiacon.
    Hangsúlyozták, hogy 26 éve nem volt annyi embernek munkája, mint ma, és Magyarországon az európai uniós átlag alatt van a munkanélküliség. Amíg 2010-ben a 20. helyen állt, addig Magyarország ma az EU tagállamai között az ötödik legalacsonyabb munkanélküliségi rátával rendelkezik - tették hozzá.
    A Fidesz-frakció azt is kiemelte, hogy jelentősen csökkentek a munkát terhelő adók, tartósan emelkednek a bérek, nő a bruttó átlagkereset és a fizetések vásárlóereje.