Rudolf napja van. | 2024.04.17

Átadták a Szent Erzsébet Díjakat

2016-06-27 12:09:53

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén, ünnepélyes keretek közt átadták a Szent Erzsébet Díjakat. Az idén dr. Kazacsay Ferenc és Timkó Szilvia munkásságát ismerte el a kitüntetéssel a közgyűlés.

Török Dezső elnök nyitotta meg az ülést. A határozatképesség megállapítását követően részletesen beszámolt a legutóbbi közgyűlés óta történt hivatalos szerepléseiről (amelyekről a www.baz.hu internetes honlapon olvashatnak bővebben), majd a testület elfogadta a napirendet. Az első öt előterjesztést – tekintettel az önkormányzat gazdasági érdekeire, illetve személyiségi jogra a közgyűlés zárt ülés keretében tárgyalta.  Többek közt döntöttek a Rákóczi-lánc adományozásáról, tájékoztató hangzott el a megyei önkormányzat tulajdonában lévő cégek elmúlt évi tevékenységéről, valamint a NORDA és a Megyei Fejlesztési Ügynökség átalakulásával kapcsolatos tulajdonosi döntést is hoztak.

 1583_0_680.jpg

Munkában az elnökség

Már nyílt ülésen módosították a költségvetést, majd ezzel összefüggésben, a jóváhagyott 5 millió forintos keret terhére jóváhagyták a megyei értéktárral és sporttal kapcsolatos pályázati felhívásokat.

 1583_2_680.jpgKözépen a díjazottak

Ezt követte a Szent Erzsébet Díjak ünnepélyes átadása, amelyet minden évben hagyományosan egy orvosnak és egy ápolónak adományoz a közgyűlés. Az idei díjazott dr. Kazacsay Ferenc, a megyei kórház nyugalmazott traumatológiai osztályvezető főorvosa és Timkó Szilvia, sajóörösi körzeti-közösségi ápoló lett. Az elismerést Török Dezső és Bánné dr. Gál Boglárka, a közgyűlés alelnöke adta át.

 1583_1_680.jpg

A testület 18 napirendi pontot tárgyalt meg

Az ünnepélyes pillanatok után többek közt az Európai Unió által meghatározott kötelező betelepítési kvóta elutasításáról döntött a közgyűlés. A vita keretében valamennyi frakció kifejtette az álláspontját. A megye szakképzésének helyzetéről készült tájékoztató komoly érdeklődést váltott ki. A téma részletes megvitatását követően a testület tudomásul vette a tájékoztatót.