Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nemzetközi zongora-mesterkurzust rendeznek Pomázon

2016-06-27 07:32:50

 

Idén is megrendezik a György Ádám Kastélyakadémiát Pomázon, a vasárnap kezdődő nemzetközi zongora-mesterkurzusra többek között Kínából és Indonéziából érkeznek növendékek.

 

    A már nyolcadik alkalommal megrendezett akadémia nyilvános nyitókoncertjét György Ádám adja július 4-én a Teleki-Wattay-kastélyban, július 13-án a növendékek és a művész közös koncertje várja a zenekedvelőket - közölték a szervezők az MTI-vel. 
    A július 14-ig tartó mesterkurzuson tizenketten vesznek részt: a három magyar diák mellé Vietnamból, Thaiföldről, Kínából, Indonéziából, Svájcból és az Egyesült Államokból érkeznek növendékek. A zongoraakadémiára a New York-i Juilliard School of Music, a Cleveland Institute of Music, a szingapúri Nemzeti Egyetem és a Nanyang Academy of Fine Arts, valamint a Bécsi Zeneakadémia is küld növendékeket.
    György Ádám zongoraművészt 2003 óta világszerte Liszt-diplomataként tartják számon virtuóz zongorajátékára és magyar származására való tekintettel. A művész idén februárban adta negyedik szóló zongoraestjét a New York-i Carnegie Hallban, március 15-én pedig átvehette a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.