Emma napja van. | 2024.04.19

Brexit - KDNP: változtatni kell az EU működésén

2016-06-24 10:23:18

 

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint intő jel a brit népszavazás eredménye, a jövőben változtatni kell az Európai Unió irányításán, működésén és hatékonyságán.    

 

    A kisebbik kormánypárt pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy értékelte, hogy a britek unióból való távozásáról szóló döntés fájdalmasan érinti Magyarországot, a magyarokat és az egész EU-t.
    A KDNP és a magyar kormányzat is Európa-párti, de Brüsszelnek oda kell figyelnie az uniós polgárok hangjára - írták, hozzátéve: az unió vezetői nem törekedhetnek a nemzetállamok gúzsbakötésére. A Brexit - gazdasági következménye mellett - az EU értékválságáról és sok esetben tehetetlenségéről is szól - értékeli a kisebbik kormánypárt.
    Kitértek arra is, hogy a magyar politikusoknak felelősségük van nem csak Európa jövőjét, de a magyar polgárok boldogulását illetően is - legyenek ők idehaza, Nagy-Britanniában vagy máshol a világban. Éppen ez az oka annak, hogy a most elindult folyamatot fontos megállítani még akkor, amikor lényegi változtatásokkal ennek reális esélye van. "Ne engedjük elveszni azt az eszményt és azt a vívmányt, amelyet az Európa Unió testesíthet meg minden állam számára az öreg kontinensen!" - fogalmaztak a közleményben.