Auguszta napja van. | 2024.03.29

Olimpia 2024 - Magyar bajnokokról nevezték el Budapest forgalmasabb útjait, tereit az olimpia napján

2016-06-23 15:06:00

 

Magyar olimpiai bajnokokról nevezték át - ideiglenesen - Budapest forgalmasabb útjait és tereit csütörtökön, az olimpia napján. 

 

    A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. csütörtöki tájékoztatása szerint a 4-es, 6-os villamos vonalán a Margit hídból Risztov Éva híd lett, a Nyugati teret Szilágyi Áron térre keresztelték át, míg a Móricz Zsigmond körteret Berki Krisztián körtérnek hívják a világnap alkalmából. A Széll Kálmán tér az olimpia napján Darnyi Tamás nevét viseli, a Budafoki út Kovács "Atom" Anti útra változott, míg az Oktogon Kammerer Zoltán nevét vette fel.
    A kommüniké szerint az olimpia napja alkalmából a 2024-es nyári olimpia rendezésére pályázó városok, köztük Budapest is, "jól azonosítható, markáns, a nemzetközi és a hazai sajtót esélyesen bejáró eseményekkel készültek." 
    "Budapest 2024-es olimpiai pályázatának csapata a tiszteletét fejezi ki ezen a napon az olimpia eszméje, az olimpiai bajnokaink, olimpikonjaink és élsportolóink felé. Nem csupán a sportteljesítménynek szól ez a tiszteletadás, hanem a Magyarországnak és valamennyi magyar embernek szerezett megbecsülésnek, sikernek és elismerésnek is" - áll a közleményben. 
    A nap folyamán a 4-es, 6-os vonalán és az összes, utastájékoztatóval felszerelt BKK megállóban, járművön elhangzott Kovács "Koko" István olimpia napi köszöntője, amellyel tiszteleg a magyar bajnokok teljesítménye előtt és népszerűsíti a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot.
    A villamosmegállókban sportfelszerelésbe öltözött fiatal versenyzők tartottak bemutatókat, a hangosbemondón pedig régi, legendás olimpiai győzelmek közvetítéseit hallgathatták a várakozó utasok.