Gedeon napja van. | 2024.03.28

Saját rokonaik ölhettek meg egy terhes nőt és férjét Pakisztánban

2016-06-20 06:13:46

 Saját rokonaik ölhettek meg egy terhes nőt és férjét, akiknek a holttesteit egy, a kelet-pakisztáni Pundzsáb államban lévő falujukhoz közeli csatornában találták meg - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió internetes oldala vasárnap.

    A 26 éves Aksza Sakílnak és 30 éves férjét, Muhammad Sakílnak szerdán nyoma veszett, miután a házaspár rokonai - köztük a nő fiútestvére és édesanyja - látogatóba érkeztek hozzájuk Tikrivala faluban. A rendőrség közlése szerint a házaspár és a családtagok között heves vita robbant ki, a párnak ezután veszett nyoma. A rendőrséget Muhammad édesapja tájékoztatta fiának és menyének az eltűnéséről.
    Aksza és Muhammad holtestét csütörtök este találták meg a hatóságok, a boncolás szerint megkínozták, majd fejbe lőtték őket.
    A rendőrség szerint a családtagok ellenezték a pár egybekelését. Egyelőre egy embert vettek őrizetbe az ügy kapcsán.
    Az egészségügyi dolgozó Aksza és az iskolai dolgozó Muhammad négy éve voltak házasok.
    A CNN szerint az év első öt hónapjában 212 nőt öltek meg, mert szégyent hoztak a családra. A dél-ázsiai országban évente csaknem ezer nő esik úgynevezett becsületgyilkosságok áldozatává a házassággal kapcsolatos konzervatív elvek állítólagos megsértése miatt.
    Június elején egy nő felgyújtotta saját lányát, állítólag azért, mert a lány a család tiltakozása ellenére összeházasodott szerelmével. Egy héttel korábban egy tanítónőt égettek meg élve azért, mert nem volt hajlandó hozzámenni egy nála kétszer idősebb férfihoz.

http://edition.cnn.com/2016/06/19/asia/pakistan-pregnant-wife-husband-murdered/index.html