Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a baloldal elengedte a pedagógusok kezét

2016-06-18 18:31:00

 A Fidesz szerint a baloldal elengedte a pedagógusok és az iskolák kezét, a Gyurcsány-kormány kivonta a pénzt az oktatásból.

    A nagyobbik kormánypárt Niedermüller Péter DK-s európai parlamenti képviselő által elmondottakra reagált szombaton. Az ellenzéki politikus arról beszélt, hogy az oktatás "válsághelyzetben" van, a megoldásra a Demokratikus Koalíció hárompontos tervet dolgozott ki, amelynek része, hogy a felelős miniszternek és az államtitkárnak távoznia kell, új tárcavezetőre van szükség, akinek van bátorsága új alapokra helyezni az oktatási rendszert.
    A Fidesz reagálásában úgy fogalmazott: a pedagógusok nem hogy több éves béremelési programra nem számíthattak, de a sorozatos iskolabezárások és megszorítások miatt "örülhettek, ha nem teszik őket utcára".
    Hozzátették, a polgári kormány 2010 óta folyamatosan pótolja a pénzt az oktatásba, felelősséget vállalt az iskolák fenntartásáért, csökkentette a szülők terheit és több éves béremelési programot hajt végre, amelyben 170 ezer pedagógus bére átlagosan 50 százalékkal emelkedik és bérrendezés kezdődik az oktatást segítő dolgozóknak is.