Auguszta napja van. | 2024.03.29

Pesti Srácok: Portik önmagának ellentmondva vallott Rogán ellen

2016-06-17 18:58:00

 Saját magának mondott ellent Portik Tamás, az Energol volt vezetője, a Prisztás-gyilkosság jogerősen elítélt vádlottja pénteki bírósági meghallgatásán, amikor azt állította, hogy tízmillió forintnak megfelelő eurót vitt Rogán Antal volt belvárosi polgármesternek - olvasható a Pesti Srácok című portálon pénteken közzétett cikkben.

    Portik Tamás Juhász Péter, az Együtt társelnökének kérésére tett tanúvallomást abban a személyiségi jogi perben, amelyet Rogán Antal indított az ellenzéki politikus ellen azért, mert Juhász Péter "bűnözőnek" nevezte, illetve több nyilatkozatában is arról tett említést, hogy Rogán Antal V. kerületi polgármestersége idején az önkormányzat "maffiamódszerekkel, nyomott áron árusította ki a kerület ingatlanjait" - idézte fel a cikk.
    Azt írták, vallomásában Portik Tamás azt állította, hogy a Károly körút 25. szám alatti ingatlan eladásával összefüggésben tízmillió forintnak megfelelő eurót vitt Rogán Antalnak, akit állítása szerint egy házibulin ismert meg.
    A cikk szerint azonban Portik Tamás 2008 nyarán Laborc Sándor volt titkosszolgálati vezetőnek - egy lehallgatott beszélgetés napvilágra került jegyzőkönyve szerint - azt állította, kizárólag baloldali politikusoknak vitt pénzt, jobboldalra "nem akart adni".
    Portik Tamás a Laborc Sándorral folytatott beszélgetések során egyébként "hű baloldaliként, az MSZP tántoríthatatlan támogatójaként" tüntette fel magát, és minden szolgálatát felajánlotta a az MSZP-nek és Laborc Sándornak - tették hozzá az írásban.