Tivadar napja van. | 2024.04.20

Miniszterelnöki Kabinetiroda: Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással

2016-06-17 18:36:00

 Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter "soha, sehol nem találkozott Portik Tamással" - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda az MTI-vel. A tárca reméli, hogy meghallgatják az ügyben azokat a tanúkat, akik cáfolni tudják Portik Tamás hamis állításait.

    A Miniszterelnöki Kabinetiroda pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy több portál is közölte: a Rogán Antal kontra Juhász Péter perben pénteken beidézett, az éjszakai életben egykor jelentős befolyással bíró Portik Tamás, akit a múlt hónapban jogerősen 15 év fegyházra ítélt a Fővárosi Ítélőtábla, a tárgyaláson azt mondta: régóta ismeri Rogán Antalt, akinek egy alkalommal "tízmillió forintnyi eurót" vitt.
    A Kabinetiroda közleményében azt írta: a Rogán Antal kontra Juhász Péter perben Juhász Péter, az Együtt alelnöke "arra is képes volt", hogy egy gyilkosságért jogerősen elítélt bűnöző meghallgatását kérje.
    Úgy folytatták: Portik Tamás és Laborc Sándor, aki a Gyurcsány-kormány alatt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt, többször találkozott egymással. Két találkozójukról 2008-ban készült lehallgatási jegyzőkönyv, amely szerint Portik Tamás arra vállalkozott, hogy fideszes politikusok kompromittálására gyűjtsön vagy gyártson információkat, és az egyik lejáratandó politikusként Rogán Antalt említik meg.
    "Ezen tények ismeretében bármi, amit Portik Tamás mond, teljes mértékben hiteltelennek tekinthető" - fogalmaztak.
    Közölték: a pénteki tárgyaláson nemcsak az Együtt politikusa kívánt tanúkat megszólaltatni a bíróság előtt, hanem Rogán Antal is, akinek jogi képviselői két, az ügyben releváns információkkal rendelkező rendőr meghallgatását indítványozták, akik cáfolni tudják Portik Tamás hamis állításait. A bíróság azonban első alkalommal elutasította az idézési kérelmet azzal az indokkal, hogy a tanúk idézhető címe a bíróság állítása szerint nem állt rendelkezésére. Az ismételt bejelentés után a tanúk meghallgatásának ugyan már nem volt akadálya, de a bírónő jelezte Rogán Antal jogi képviselőinek, hogy a tárgyalásra ne állítsák elő a tanúkat - olvasható a közleményben.
    Azt írták: remélik, hogy a jövőben meghallgatják tanúként a bíróságon az említett rendőröket.
    "Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással, se házibulin, se máshol, ahogyan Pápa Marianne-t sem ismeri, vele sem találkozott személyesen" - írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hozzátéve: tanúkat fognak megidézni, akik cáfolni fogják a gyilkosságért jogerősen elítélt Portik hazugságait.
    "A mai nap is fényes bizonyíték arra, hogy kapcsolat Juhász Péter és Portik Tamás között van" - fűzték hozzá.