Emma napja van. | 2024.04.19

Hillary Clinton elnökjelöltségét támogatja az Egyesült Államok legbefolyásosabb szakszervezeti szövetsége

2016-06-16 20:58:00

Hillary Clintont látná legszívesebben elnökként az AFL-CIO, amely 56 tagszervezetével és csaknem tizenhárom milliós tagságával az Egyesült Államok legnagyobb s egyben legbefolyásosabb szakszervezeti szövetsége, s amely csütörtökön közleményben jelentette be erről szóló állásfoglalását.

    Richard Trumka, a szövetség elnöke a közleményben tapasztalt és kipróbált vezetőnek írja le Hillary Clintont, aki osztja a szakszervezeti szövetség értékrendjét.
    "A kampányban végig erőteljesen hirdette, hogy mennyire elkötelezett a dolgozó emberek gondjai iránt" - fogalmazott a szakszervezeti vezető. Majd hozzáteszi: a dolgozó emberek eddig is aktívan kivették részüket a választási folyamatból, és most az a szándékuk, hogy megválasszák elnöknek Hillary Clintont.  
    A demokraták várható elnökjelöltje örömmel nyugtázta a szakszervezeti szövetség döntését, s nyilatkozatában hangsúlyozta: ha őt választják elnöknek, akkor a dolgozóknak mindig lesz helyük a tárgyalóasztalnál a Fehér Házban. "Elnökként, az AFL-CIO-val vállvetve, büszkén küzdök majd azon jogokért és értékekért, amelyek segítettek felépíteni az erős amerikai középosztályt" - fogalmazott Hillary Clinton.
    A szakszervezeti szövetség vezetője egyúttal bejelentette: megkezdik a kampányt Hillary Clinton mellett. Trumka figyelmeztetett arra is, hogy Donald Trumpnak, a republikánusok várható elnökjelöltjének megválasztása "ijesztő következményekkel járna a munkások közösségére".