Emma napja van. | 2024.04.19

Bakondi: a titkosszolgálatok intenzívebb együttműködésére van szükség

2016-06-16 06:20:27

 

A terrorizmus elleni védekezésben nagyobb figyelemre és a titkosszolgálatok közötti intenzívebb információcserére van szükség - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

 

    Bakondi György az M1-en és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is kiemelte: Franciaország nehéz helyzetben van, mert a tavaly novemberi támadás óta érvényben lévő rendkívüli állapot miatt a rendvédelmi szervek kimerültek, reagálóképességük csökkent. Ezt igazolja az is, hogy az ottani rendőrgyilkosság elkövetője is a titkosszolgálatok látókörében volt. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója felhívta a figyelmet, hogy a francia miniszterelnök további terrorcselekményekre figyelmeztetett. 
    A főtanácsadó szerint a biztonság erősítése és Európa védelme érdekében határozott intézkedéseket kell hozni: Európa külső határait meg kell védeni, az érkezők közül csak azt szabad beengedni, aki valóban jogosult rá. Bakondi György kiemelte, hogy a migráció is aktivizálódik, a líbiai partoktól Olaszország irányában naponta több mint háromezren érkeznek, és görög-török irányból is megindult egy Olaszországba tartó mozgás.