Auguszta napja van. | 2024.03.29

A magyar-osztrák mérkőzés hazai sajtóvisszhangja

2016-06-15 07:39:00

 Magyarországon még a politikai napilapok is a címlapjukon számoltak be szerdán arról, hogy a magyar válogatott  2-0-ra legyőzte Ausztriát a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság keddi csoportmérkőzésén.


    Magyarország:
    ------------
    Nemzeti Sport:
"Hihetetlen! Elfogynak a jelzők: csodálatos meccsen fantasztikus győzelmet aratott a válogatott. Minden várakozást felülmúló diadallal mutatkozott be a kontinensviadalon Magyarország. Lassan ízlelgessük: Izland ellen szombaton már a továbbjutás lesz a tét..."

    Népszabadság:
"Mámor Bordeaux-ban, eufória az országban. A futball hatalom. Idehaza ugyanis eddig nem látott jelenetek játszódtak le tereken, vendéglátó-ipari egységek környékén, utcákon."

    Magyar Idők:
"Parádés győzelem Ausztria ellen. Máris a továbbjutás kapujában. A sors tegnap valamit törlesztett a magyar labdarúgással szembeni, több évtizedes adósságából. Majd' kétezer kilométerre az otthontól több honfitársunk foglalt helyet a lelátón, mint egy komplett NB I-es fordulóban összesen - ki merészeli ezek után azt állítani, hogy nem szeretjük a focit?"

    Magyar Hírlap:
"Álomkezdés az Európa-bajnokságon, két góllal megvertük az osztrákokat. A magyar válogatott már az első fordulóban többet tett, mint amennyit összességében vártunk tőle ezen a tornán. Ennél szebbet álmodni sem mertünk. Csak kiböjtöltük, 16 068 nap elképesztően hosszú idő, s ennyi ideje már, hogy legutóbb Eb-meccsen futballozott a magyar válogatott."

    Népszava:
"Ilyen remek kezdésről álmodott minden magyar, ugyanis kedvező esetben akár egy döntetlen is elég lehet Izland ellen a továbbjutáshoz."

    Origo.hu:
"Könnyfakasztó győzelem: legyőztük Ausztriát! A magyar csapat remekül játszott, meglepte az osztrákokat, és teljesen megérdemelten győzte le ellenfelét első Eb-csoportmeccsén. A támadó felállás nemcsak minket, szurkolókat lepett meg, hanem az osztrákokat is."

    Index.hu:
"Csodálatos győzelemmel tértünk vissza az Eb-re. Emberelőny is segített, de végig magabiztosan, stabilan játszottunk az Európa-bajnokság első meccsén."

    Blikk.hu:
"Folytatódik a focicsoda! Legyőztük a nagyképű osztrákokat az Eb-n."

    Borsonline.hu:
"Ez maga a mámor: lefociztuk az osztrákokat! Micsoda mámor! Nekünk nem volt elég, hogy 30 év után részt veszünk egy világeseményen, nem akartunk pofozógépek lenni, bátor, szervezett és jó játékkal bejelentkeztünk a három pontért."

    Csakfoci.hu:
"Fantasztikus rajt: Kétgólos osztrák-veréssel indította a válogatott az Eb-t. A magyar válogatott olykor kiválóan játszva, megérdemelten győzte le Ausztriát. Fantasztikus este volt. Nem akarunk semmit elkiabálni, de óriási lépést tettünk a legjobb 16 közé."

    NB1.hu:
"Ausztria kipipálva! Köszönjük Ádám, hogy nem adtad fel! Jelentjük a csoda bekövetkezett, de ha már az álmainkat éljük, akkor merjünk továbbra is nagyot álmodni, és ugyanezzel a mentalitással verjük meg legközelebb Izlandot is."

    Rangadó.hu:
"A második félidőben ahogy kijöttünk, varázsütésre megváltozott minden. Technikailag sokkal jobbak voltunk, elkezdtünk jobban játszani, mint az osztrákok. A kiállítástól függetlenül az osztrákok fölé kezdtünk nőni. Nyugodtan játszottunk, szép támadásokat vezettünk. Az első gól után egy csapat volt a pályán."

    Szlovákia:
    ---------
    Újszó.com:
"Szenzáció: győztek a magyarok, Szalai a mennybe ment. Fantasztikus 2-0-s győzelemmel kezdte a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságot: a papíron sokkal esélyesebb osztrákok ellen a másfél éve gólképtelen, sokszor kifütyült Szalai Ádám lőtte az első gólt."