Huba napja van. | 2019.08.19 | MNB középárfolyam:

Kövér László fogadta a szász tartományi parlament elnökét

2016-06-10 13:36:39

 

Kövér László házelnök fogadta Matthias Rösslert, a szász tartományi parlament elnökét - közölte Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.

 

    A tájékoztatás szerint a találkozót abból az alkalomból tartották, hogy szeptember 23-án az Országház ad otthont a szász tartományi parlament mellett működő Közép-Európa Fórum Együtt Közép-Európában: tegnap, ma, holnap című ez évi konferenciájának.
    A közlemény idézte a házelnököt, aki nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a fórum kuratóriuma az 1956-os magyar szabadságharc és forradalom 60. évfordulóján Budapestet választotta a konferencia helyszínéül. Kövér László úgy fogalmazott: a mai világban - "amikor nagy veszély fenyegeti azokat az értékeket, annak a közép-európai kultúrának a fennmaradását, amiért '56-ban küzdöttünk" - különösen fontosak a közös megemlékezések.
    A megbeszélésen Matthias Rössler elmondta: a Közép-Európa Fórum célja, annak a több évszázados történelmi, kulturális egységnek a kifejezése, amely a térség országait, ideértve Németországot is, jellemzi - olvasható a közleményben.
    Matthias Rössler a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, 2009 óta tölti be a szász parlament elnöki tisztét.