Vilhelmina napja van. | 2019.09.19 | MNB középárfolyam:

Fidesz: megbecsüljük az egészségügyi dolgozók munkáját

2016-06-10 11:52:22

 

A baloldallal szemben a Fidesz megbecsüli az egészségügyi dolgozók munkáját - mondta Halász János, a kormánypárti frakció szóvivője pénteken Budapesten újságíróknak az előző nap bejelentett egészségügyi bérrendezésről szólva.

 

    A fideszes politikus szerint a baloldalt sosem érdekelte az egészségügyi dolgozók sorsa, mindig lesöpörték az asztalról a kéréseiket. A baloldal kormányzása alatt válságba került az egészségügy, sorra zárták be a kórházakat, elvettek egyhavi bért a dolgozóktól, akiket létbizonytalanságba sodortak - jelentette ki.
    A Fidesz ezzel szemben megbecsüli az egészségügyi dolgozók munkáját, és kiszámítható, többéves béremelési programot indít nekik, így ők is előrébb léphetnek - közölte Halász János, hozzátéve, hogy a béremelés nem most kezdődik, a kormány már eddig is 300 milliárd forintot fordított rá. A mostani döntés alapján két év alatt mintegy 100 milliárd forintot fordítanak az egészségügyi fizetések emelésére.
    A frakciószóvivő tájékoztatása szerint az ápolók bére 2019 végére átlagosan 65 százalékkal fog emelkedni, a szakorvosok és a kórházi szakgyógyszerészek bére pedig 207 ezer forinttal nő két év alatt. A rezidensek alapbére jövő novembertől 50 ezer forinttal emelkedik.
    "Mindezt az ország saját gazdasági erejéből tudjuk megvalósítani" - hangsúlyozta.
    Halász János kérdésre azt is mondta, hogy egyetlen kórházat sem fognak bezárni.