Gedeon napja van. | 2024.03.28

Véletlenül egy rendőr nyújtott menedéket az egyik menekülő merénylőnek

2016-06-10 07:54:11

 

Egy szolgálaton kívüli rendőr nyújtott menedéket az egyik menekülő tel-avivi merénylőnek, mert nem tudta, hogy ő is részese a gyilkosságoknak.

 

    A ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapján pénteken megjelent beszámoló szerint a szolgálaton kívüli rendőrt is értesítették szerdán a támadásról, és amint elindult otthonából, hogy csatlakozzon a merénylők utáni hajtóvadászathoz, egy sokkos állapotban lévő, menekülő fiatalemberbe botlott, aki csak annyit tudott mondani, hogy "vizet, vizet". A segítőkész rendőr ezért bevitte otthonába, leültette, és családjára bízta a férfi ellátását, ő pedig fogta pisztolyát, és a támadók üldözésére sietett. 
    Amikor a biztonságiakkal együtt elfogta a Szaróna negyedben lövöldöző egyik terroristát, észrevette, hogy ugyanúgy, Izraelben szokatlanul elegánsan van felöltözve - fekete öltönyben, fehér ingben, nyakkendőben -, mint a hazavitt ismeretlen fiatalember.
    A nyári estéken általában lazán, nadrágban és pólóban járó izraeliek körében öltönyt, nyakkendőt egy kávéházi negyedben csak a jogászok hordanak, a szemtanúk egyértelműen mind "ügyvédnek öltözött" merénylőkről számoltak be. 
    A meglőtt merénylőt látva a rendőr rögtön rájött, hogy egy másik menekülő terroristát vitt haza lakásába, ahol felesége és annak szülei voltak. Ekkor saját elmondása szerint "mint egy rakéta" azonnal hazarohant, és útközben riasztott két másik rendőrt, akiktől segítséget kért. 
    Szinte betört saját otthonába, ahol családja körében megtalálta, majd azonnal megbilincselte a nappaliban, a heverőn ülő riadt, és még mindig egész testében remegő 21 éves palesztin terroristát.
    A két palesztin merénylő szerda éjjel nyitott tüzet Tel-Aviv egyik divatos, üzletekkel és éttermekkel zsúfolt negyedében, megölve négy izraelit és megsebesítve további 18-at. A merénylet az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő támadás a palesztin erőszakhullám tavaly októberi kezdete óta.