Auguszta napja van. | 2024.03.29

Hidegfront érkezik a hétvégére

2016-06-09 14:03:43

 

A hétvégén egy hidegfront éri térségünket, amelynek hatására esőre és lehűlésre kell készülni - közölte csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

    Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken reggel, délelőtt még erősen felhős lesz az ég, és az északi tájakat leszámítva többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Napközben több helyen kisüt a nap, de kora délutántól ismét - különösen az ország északi felén - többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Zivatarok környékén és északkeleten megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-17, a legmagasabb hőmérséklet 21-25 Celsius-fok között alakul.
    Szombaton a déli óráktól ismét egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Nagy területen megélénkül, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.
    Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor, keleten zivatar is előfordulhat. A több csapadék a nap első felében, délen valószínű. A minimumhőmérséklet 11-17 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 16-22 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.