Gedeon napja van. | 2024.03.28

Magyar kábítószercsempészeket fogtak el Kárpátalján

2016-06-09 08:16:20

 Három magyar állampolgárságú férfit vettek őrizetbe kábítószer-csempészés gyanújával az ukrán hatóságok szerda este a kárpátaljai Nagydobronyban, miután az autóikban három kilogramm drogot találtak.

    Az ungvári járási település központjában végrehajtott razziában a rendőrség, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a katonai ügyészség munkatársai vettek részt. Az Ukrajnába rendszeresen drogot szállító három magyar állampolgárra akkor csaptak le, amikor el akarták adni a tiltott árut - adta hírül csütörtökön a Zaholovok.com.ua kárpátaljai hírportál.
    Az Ukrajnába a Záhony-Csap közúti határátkelőn belépett csempészek két autójának átkutatása során a nyomozók négy műanyag zacskóban találták a mintegy három kilogramm össztömegű fehér színű anyagot - feltehetően nyers ópiumot -, amelyet szakértői vizsgálatra továbbítottak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke 12 ezer dollár lehet. Az őrizetbe vett magyar állampolgárok ellen a hatóságok kábítószer illegális előállítása, birtoklása és szállítása címén indítottak büntetőjogi eljárást.
    A Mukachevo.net munkácsi hírportál szerint a szerda esti elfogás valószínűleg része egy kábítószercsempész és -terjesztő hálózat felgöngyölítésére irányuló akciósorozatnak. Ennek részeként június 2-án Munkácson, a vasúti pályaudvar közelében két személyt vettek őrizetbe drogárusítás közben. Az elfogott dílerek egyike határőr, aki az ügyészség gyanúja szerint rendszeresen árult kábítószert.