Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tűréshatár: Zéró tolerancia!

2016-06-08 09:43:42
Már a parkolás sem megy, ha a sofőr szeszesitalt-fogyaszt a vezetés megkezdése előtt. Az elmúlt napokban a rendőrök húsz ittas járművezetőt szűrtek ki mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök az elmúlt napokban húsz ittas járművezetőt szűrtek ki, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

Az Ózdi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. Béla 70 éves helyi lakossal szemben. A férfi 2016. június 6-án 13 óra 30 perckor Ózdon, a Bolyki főútón parkolni akart járművével, de neki ütközött egy már ott lévő autónak. Ezt követően még kétszer próbálkozott és újfent neki hajtott ugyannak a járműnek. Az idős sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására.

 A megye útjain 2016. május 23-a és május 29-e között 66 közúti közlekedési baleset történt a megye útjain, ebből 5 balesetnél volt olyan sofőr az okozó, akinél a helyszínen alkalmazott alkoholszonda elszíneződött. Az adott időszakban így 25 ittas járművezetővel szemben indult hatósági eljárás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!