Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz-szóvivő: nem tudni Magyarország elleni terrorfenyegetésről

2016-06-08 06:33:10

 

Jelenleg nem tudni Magyarországra vonatkozó konkrét terrorfenyegetésről - közölte a Fidesz-frakció szóvivője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

 

    Halász János a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központról (TIBEK) is beszélt, amelyet a parlament keddi döntése alapján hoznak létre.
    Azt mondta, hogy az intézmény gyorsan fel tud állni, kellő szakértelemmel és kellő állománnyal. A központ nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik majd, és falai között időben összefuthatnak a terrorizmussal kapcsolatos információk - tette hozzá.
    A kedden megszavazott terrorellenes törvénycsomagról szólva Halász János azt mondta, hogy kizárólag olyan intézkedésekre kértek felhatalmazást, amilyenek Nyugat-Európában - például Franciaországban vagy Belgiumban - már a jogrend részei.
    Úgy értékelte, hogy a baloldali pártok azért nem támogatták az alaptörvény hatodik módosítását, a terrorveszélyhelyzet bevezetését, mert "migránspártiak". Ez a "szokásos baloldali magatartás" egész Európában - jegyezte meg.