Tivadar napja van. | 2024.04.20

Kovács Béla szerint hazugságokat állít róla a Pesti Srácok

2016-06-01 11:47:00

 Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője szerint a Pesti Srácok honlapon "hazugságoktól és súlyos rágalmaktól hemzsegő cikk" jelent meg róla, emiatt megteszi "a szükséges jogi lépéseket".

    A honlap pénteken egyebek mellett azt írta, hogy Kovács Béla bizalmas kapcsolatban volt a nemrég kémkedés miatt letartóztatott lengyel politikussal, Mateusz Piskorskival, aki segítette a Jobbik térnyerését Európában.
    Kovács Béla szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében egyebek mellett kijelentette: a cikk "aljas, szenzációhajhász hazugságok és rágalmak kusza halmaza, ami kizárólag egy sértett, régebben elbocsátott" munkatársa hazugságaira, vádaskodásaira épül.
    Kifejtette, hogy soha nem volt bizalmas viszonyban Mateusz Piskorskival, de nemzetközi választási megfigyelőként többször találkozott vele.
    A képviselő szerint valótlanul állítja a "kormánypárti portál", hogy elfogultan orosz érdekeket képviselt volna. Mint írta, több, különböző fórumon, például választási megfigyelőként is bírálta, kritikával illette Oroszországot, ha azt jogosnak érezte.
    Hazugságnak nevezte a költségvetési csalás vádját is, mondván: első mandátuma idején, rövidebb ideig volt három olyan gyakornoka, aki nem csak Brüsszelben elvégzendő feladatokat kapott tőle, és pusztán ezt kifogásolta az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), a rájuk felhasznált költségkeretet pedig már visszafizette.
    A szexuális zaklatás vádját pedig totális hazugságnak nevezte Kovács Béla.