Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz: a polgári kormányzás alatt talpra állt az ország

2016-06-03 12:59:42

 

Míg a szocialisták megduplázták a munkanélküliséget, addig a polgári kormányzás hat éve alatt az ország talpra állt, és felére csökkent a munkanélküliség - közölte a Fidesz parlamenti frakciója pénteken az MTI-vel.

 

    A közleményben a Tóbiás József sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagáltak. Az MSZP elnök-frakcióvezetője bírálta a gazdaság romló teljesítményét, és azt "a Fidesz romlott gazdaságpolitikájának" tulajdonította. Sajtóhírekre és azok cáfolatára utalva azt mondta: szükség lenne gazdasági válságtanácskozásra, mert az első negyedéves növekedés csak a görögéhez hasonlítható.
    A nagyobbik kormánypárt azt írta: válságtanácskozásra Tóbiás Józsefnek lenne sürgősen szüksége, mert úgy tűnik, már párttársai se kérnek a pártelnökségéből. A szocialisták kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget és az államadósságot, alkalmatlanságuk és pazarlásuk miatt sosem tudták tartani a költségvetési hiányt, IMF-gyarmattá tették és csaknem Görögország sorsára juttatták Magyarországot - írták.
    Ezzel szemben a polgári kormányzás óta az ország talpra állt, hat év alatt 12-ről 6 százalék alá süllyedt a munkanélküliség, ami az unióban az ötödik legalacsonyabb ráta - áll a közleményben, amely kitér arra is: a vállalkozások folyamatosan növelik a foglalkoztatást és a befektetők bizalma is helyreállt: Magyarországot hosszú évek után felminősítették.
    A kormánypárt hozzáfűzte, az ország növekedési pályára állt, aminek köszönhetően a magyar családokra tudták fordítani a forrásokat: csökkentették az adókat, otthonteremtési és béremelési programokat indítottak.