Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: a baloldal népszavazási kezdeményezése elbukott

2016-06-03 12:50:16

 

A Fidesz szerint a baloldal népszavazási kezdeményezése jól láthatóan elbukott, hiszen nem sikerült 200 ezer aláírást összegyűjteni.

 

    Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke arra reagált az MTI-nek, hogy Kész Zoltán független országgyűlési képviselő pénteken leadta az állami cégek bérplafonja ügyében kezdeményezett népszavazásához összegyűjtött aláírásokat.
    A Fidesz politikusa úgy fogalmazott, a baloldal meg akarta vezetni a magyar embereket, de nem sikerült, mert a választópolgárok felismerték, hogy nem az ő jövőjük érdekli a baloldalt, hanem "a saját politikai pecsenyéjüket sütögetnék ezekkel a népszavazásokkal".
    Németh Szilárd szerint a baloldal népszavazási kezdeményezései egyrészt valójában "törvénytelen politikai adatgyűjtések", másrészt ezekkel próbálják akadályozni "a valódi nemzeti sorskérdésről", a kényszerbetelepítésről szóló referendumot. Utóbbi, "a valódi népszavazás" arról szól, eldönthetik-e a magyarok, hogy kikkel éljenek együtt a jövőben - tette hozzá.
    A képviselő szerint a baloldal minden áron a betelepítés, az illegális bevándorlás mellett van, pedig Brüsszel helyett a magyaroknak kell eldönteniük, kikkel akarnak a jövőben együtt élni.