Auguszta napja van. | 2024.03.29

Sipos: a tartalomfejlesztés kerül előtérbe a köznevelési kerekasztal munkájában

2016-06-03 08:28:18

 

A következő hetekben a fenntartási és működtetési kérdések helyett a tartalomfejlesztés kerül előtérbe a köznevelési kerekasztal munkájában - mondta a köznevelési helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 

    Sipos Imre közölte, a köznevelési kerekasztal következő, június 14-i ülésén a tartalomfejlesztéssel foglalkozó munkacsoport várhatóan bemutatja a készülő koncepció néhány elemét. 
    A főbb irányvonalakról szólva a helyettes államtitkár elmondta: sokkal inkább a készségfejlesztésre helyeznék a hangsúlyt az általános iskola első négy osztályában, "újragondolnák" az óvoda és az iskola közötti átmenetet, valamint kétéves vagy négyéves időszakok végére egyfajta mérföldköveket, sztenderdeket határoznának meg, ameddig a diákoknak el kellene jutniuk. Továbbá azon is kell gondolkozni, melyek azok az új tartalmak, amelyeket be kell emelni a köznevelésbe - fogalmazott, hozzátéve: ezt csak egy teljesen új tartalomfejlesztéssel lehet megvalósítani.
    Június 28-án lesz egy a kerekasztal első félévét lezáró, összegző ülés is, ahol minden munkacsoport beszámol a munkájáról - jelezte. Ezt követően pedig több száz pedagógus részvételével tartanak egy konferenciát, amelyen még egyszer megvitatnák a kerekasztal ülésein tárgyalt kérdéseket a pedagógusokkal.
    Az új tankerületi központok kialakításáról Sipos Imre azt mondta, az július elsejével elkezdődik, a tényleges működés pedig 2017. január 1-jén indul, az önkormányzatoktól átvett feladatokkal.