Gedeon napja van. | 2024.03.28

A bajorországi áradásokban négy ember meghalt

2016-06-02 07:27:19

 

Legkevesebb négyen meghaltak és négy ember eltűnt a bajorországi áradásokban a hatóságok csütörtök reggeli összesítése szerint.

 

    A hosszan tartó heves esőzések miatt szerdán keletkezett áradások katasztrófahelyzetet idéztek elő a németországi tartomány déli részén, Passau térségében. Több település víz alá került, a közlekedés és az áramellátás akadozik. Simbach településen búvárok három ember holttestét emelték ki egy elárasztott lakóházból, a negyedik holttestet Julbachban egy megáradt patakból emelték ki.
    Simbachban négy embert még keresnek.
    A csaknem egy hete tartó, rendkívül csapadékos időjárás máshol is gondokat okoz Németországban. Hannover térségében több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat, többnyire elárasztott pincék miatt, Lipcsében több utca víz alá került, és Észak-Rajna-Vesztfália tartományban is több helyen áradásokkal küzdenek.
    A hét elején Baden-Württembergben négy halálos áldozatot szedett és súlyos anyagi károkat is okozott a hirtelen hullott, nagy mennyiségű csapadék. A német meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint legalább vasárnapig marad az esős idő.