Andrea napja van. | 2024.04.18

Gyereknap a Velkey László Gyermekegészségügyi Centrumban

2016-05-29 09:16:00

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fidesz Női tagozata gyermeknapi rendezvénysorozatot indít összesen 3 - megyénkben fellelhető - kórházban: A miskolci Velkey László Gyermekegészségügyi Központban, a Sátoraljaújhelyi Kórház, valamint az Ózdi Kórház Gyermek osztályán.
Bánné dr. Gál Boglárka, a szervezet megyei elnöke elmondta, a kezdeményezés célja az volt, hogy ezen a napon minden kisgyermek különlegesnek érezze magát, ez alól pedig azok se jelentsenek kivételt, akik betegségük miatt kórházban kényszerülnek eltölteni a „gyermekek ünnepét”.

A Fidesz Női tagozata országos szinten elhivatottságot érez a kisgyermekek, valamint a kisgyermekes családok iránt. Éppen ezért a különböző helyszíneken megtartott műsorokon túl játékadományokkal is segíti a már említett kórházakat.
A játékok nagy részét Kmochné Bálint Enikő rudabányai édesanya ajánlotta fel, a gyerekek műsorát pedig a miskolci Diri Dongó Együttes, az ózdi Bárka Színpad elnevezésű formáció, illetve Sátoraljaújhelyen Novák Zoltán előadó biztosítja majd.

Radomszki Lászlóné, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltség vezetőjének jóvoltából 3 megyei intézmény vállalta, hogy gyermekfellépőikkel is részt vesznek az ünnepségeken: a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, valamint a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézet.

A programokra természetesen meghívást kaptak a kórházak vezetői, az adott városok polgármesterei, képviselői, a régiók országgyűlési képviselői.
A csomagokat Bánné Dr. Gál Boglárka megyei elnök mellett Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke, a Fidesz Női tagozatának országos elnöke adja majd át, bízva abban, hogy boldog perceket szereznek ezzel a gyermekosztályok lakóinak.

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség családpolitikájához hozzá tartozik, hogy szolidaritást vállalnak azon családokkal, akiknek hétköznapjait nehezebbé teszi egy beteg gyerekért érzett aggodalom. Ezért fontos, hogy minden lehetőséget megragadva, olyan karitatív akciók keretein belül segítsünk, ahol ez a teher, talán kis időre könnyebbé válik.

Nem ez az első alkalom, hogy a Női tagozat kórházi adománygyűjtést szervez. A tavalyi évben – a megye számos vállalkozójának és politikusának jóvoltából – több millió forint értékű adományösszeg gyűlt össze, mely a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály javára került felajánlásra.