Auguszta napja van. | 2024.03.29

Villámcsapásban gyerekek és felnőttek sérültek meg egy párizsi parkban

2016-05-29 09:01:00

 

Villámcsapás következtében legalább nyolc gyerek és három felnőtt megsérült egy párizsi parkban, közülük hatan súlyosan. 

 

    "Jelenleg tizenegy sérült van, sajnos nyolc gyerekről és három felnőttről van szó, aki kísérte a kicsiket" - mondta Vincent Baladi, Párizs VIII. kerültének alpolgármestere az I-télé francia hírtelevízióban. "Hat gyerek sürgős ellátásra szorul, de reméljük felépülnek" - tette hozzá. A sérültek égési sérüléseket szenvedtek a villámcsapás miatt. 
    A baleset a párizsi Monceau parkban történt, nem sokkal délután 3 óra után, amikor is hatalmas vihar csapott le a francia fővárosra. A gyerekek kísérőjükkel együtt egy fa alá menekültek a szakadó eső elöl, amelybe belecsapott a villám.      
    A helyszínre érkező tűzoltók szerint a gyerekek nem a kidőlt fától sérültek meg, ahogy az először gondolni lehetett. Az egyik gyereket, akinek megállt a szíve, a parkban tartózkodó egyik szabadnapos tűzoltó élesztette újra. 
    A meteorológiai szolgálat több francia régióban is heves viharokat jelzett előre a fülledt meleget követően, de ezek között nem szerepelt a párizsi régió, ezért nagyon sokan tartózkodtak az utcákon és a parkokban, amikor a vihar megérkezett. 
    "A villám nagyon hirtelen csapott le" - mondta az alpolgármester, aki szerint a kedvelt párizsi parkban számos család piknikezett szombaton. 
    A baleset után a parkot a tűzoltóság kiürítette és lezárta.