Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ma lesz a Móri Karika jótékonysági kerékpártúra

2016-05-28 07:44:06

Tizedszer rendezik meg ma a Móri Karika jótékonysági kerékpáros túrát, amelynek egyik célja a Cortex - Agysérültekért Alapítvány támogatása, amely a nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek rehabilitációját segíti. A rendezvény másik célja a móri közművelődési közalapítvány támogatása.

    A kerékpárosok - akikkel idén együtt teker Scherer Péter színművész is - 110, 50 és 25 kilométeres táv közül választhatnak.
    Az először 2007-ben megrendezett Móri Karikát Orosz Zsolt móri születésű orvos a barátai segítségével, írországi tapasztalatai alapján honosította meg. Kezdeményezésére százak túráznak évről évre, a nevezési díjjal is segítve az agysérültek rehabilitációját és egy-egy helyi kulturális cél megvalósulását.
    A Cortex - Agysérültekért Alapítvány (Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért) a nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek - baleseti agysérült, agydaganat miatt műtéten, agyvérzésen átesett emberek - utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja. A terápiás tevékenységeken túl rendszeres klubfoglalkozásokat tartanak, kulturális és oktatási programokat, valamint rehabilitációs üdüléseket szerveznek.