Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: a szocialistákat kormányon csak a saját zsebük érdekelte

2016-05-27 13:24:43

 

Az MSZP kormányon csak a saját zsebét tömte, az összes hazugsága árát pedig a magyar emberekkel fizettette meg - közölte a nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciója pénteken az MTI-vel.

    A Fidesz a Tóbiás József MSZP-elnök sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. A szocialisták frakcióvezetője a "cserbenhagyás költségvetésének" nevezte a 2017-es büdzsét, amely jövőre is folytatja a "jómódú kiváltságosok" és a "létválságban élő milliók" közötti szakadékot szélesítő politikát.
    A kormánypárt közleménye szerint az MSZP miniszterelnöke, alelnöke, bankára és pénztárnoka is lebukott már, hogy titokban százmilliókat gyűjtögetett. Eközben emelték az adókat, duplájára emelték az élelmiszerek és a lakás áfáját, megszüntették a családi adókedvezményt és az otthonteremtési kedvezményeket, Európa legmagasabb rezsijét fizettették a magyar emberekkel, megduplázták a munkanélküliséget, csökkentették a közalkalmazottak bérét, elvettek egyhavi nyugdíjat és be akarták vezetni a kórházai napidíjat - sorolták.
    A 2017-es költségvetéssel mindenki léphet egyet előre, az adócsökkentés és otthonteremtés mellett folytatódik a béremelés a közszféra dolgozóinál is, több jut az oktatásra, az egészségügyre, a gazdaságfejlesztésre és az ország védelmére is - hangsúlyozták.