Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Megyeházán ünnepeltek a közigazgatási nyugdíjasok

2016-05-25 16:51:31

A Megyeháza adott otthont szerdán délelőtt a közigazgatási Nyugdíjasok Egyesületének ünnepi közgyűlésének. A 20 éves szervezetet köszöntötte Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. 

Szabó Emil levezető elnök udvarias köszöntését követően Hart  Klára, alapító tag elevenítette fel a kezdeteket, a ’90-es évek elejét, amikor sok közigazgatási dolgozó vonult nyugdíjba és felvetődött egy közösségi szervezet igénye, amit valóra is váltottak, 1996 február 6-án megtartották az alakuló ülést.  A működésükhöz a megyei önkormányzat adott helyet. A programokat sorolva megjegyezte, hogy jó társaságban repül az idő.

 1573_0_680.jpg

Sokan eljöttek ünnepelni

Siska Andrásné, az egyesület elnöke szerint mindent el mond az a tény, hogy húsz év után is itt vannak és működik a klub. Van mire emlékezniük, van mit ünnepelniük.  Megköszönte az egykori munkahelyek támogatását. Külön, név szerint köszöntötte az egykori alapító tagokat, megemlékezett az elődeiről. Kitért arra, hogy a mindenkori vezetés a tagságért dolgozott. Megállapította, az egykoron megszabott célok ma is érvényesek, az alapszabály pedig kiállta az idő próbáját.  Szólt a programokról. Az egyesülettel kapcsolatban elmondta, hogy jelenleg 83 tagja van, a kezdetekkor a férfiak, ma a nők vannak többségben.

 1573_1_680.jpg

Siska Andrásné szólt a múltról és a jelenről is

Dr. Muzsnai Lajos, alapító tag, korábbi elnök szenvedélyes beszédében emlékeztetett rá, hogy a múltra emlékezés mellett a jelenen túl a jövőről is szólni kell. Az egyre hosszabb  életben is van értelme a közösségi létnek.

 1573_2_680.jpg

Török Dezső nagy szeretettel köszöntötte az egykori kollégákat

Ezt követően Török Dezső köszöntötte az ünnepi közgyűlést. Elmondta, hogy szívesen vesz részt szépkorúak rendezvényein, amely lehetőséget biztosít arra, hogy egy kicsit kiszakadjon a rohanó világból. Emlékeztetett az idősek által képviselt, pénzben nem kifejezhető értékekre, mint a nyugalom, bölcsesség és a szeretet.  A szépkorúak a társadalom fontos tagjai, a családok összekapcsolói, amit az is mutat, hogy a nagymama levese a legfinomabb, s mindig jól jön az élettapasztalaton alapuló nagypapai tanács.  Az egyesület tevékenységének a méltatása során kiemelte, hogy 20 éve változatlan a cél: a közös élmény és a jó társaság.  A megyei önkormányzat a kezdetektől támogatta a klubot és nagy örömmel folytatta  az elődei által megkezdett hagyományt.

 1573_3_680.jpg

A hölgyek itt is többségben voltak

A beszédeket követően emléklapot adtak át. Először a díszvendégek vehették át, majd felkérték Török Dezsőt, hogy ő adja át az egyesület vezetőinek, alapítóknak.