Auguszta napja van. | 2024.03.29

OPEN UP! programsorozat indul az MKE hallgatóinak év végi kiállításához kapcsolódóan

2016-05-24 14:40:31

 

Múzeumpedagógiai foglalkozások, tárlatvezetések, filmvetítések és prezentációk is várják az érdeklődőket keddtől június 16-ig Budapesten az Open Up! 2016 című programsorozaton, a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) év végi szakmai kiállításának kísérőrendezvényén.

    Az OPEN UP! 2016 című rendezvénysorozat egy portfólió workshoppal veszi kezdetét kedden Timár Katalin művészettörténész, a Ludwig Múzeum kurátorának vezetésével - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
    Mint írják, az egyetem hallgatóinak év végi szakmai kiállítása június 2. és  9. között tekinthető meg a Labor Galériában.
    Az eseménysorozaton a látogatók előtt megnyílnak az Andrássy úti és az Epreskert műtermei. Mini-kiállításokon találkozhatnak az érdeklődők az első-és negyedéves hallgatók munkáival, míg a végzősök alkotásai az ugyancsak most zajló diploma tárlatokon tekinthetők meg.
    A Május 27-én, pénteken délelőtt Gyuk Krisztina, Karl Fruzsina, Kocsis Barbara, Krausz Dániel Csaba szobrász hallgatók tartanak múzeumpedagógiai foglalkozást az Epreskertben a Szobrász Tanszéken. Kreatív mesés foglalkozás keretében tárlatvezetés, gyurmázás és plasztikázás is szerepel a programban.
    Ugyancsak pénteken Monory Ráhel harmadéves hallgató vezeti körbe a látogatókat Radák Eszter festőművész osztályának év végi bemutatkozóján. A kiállítók személyes mutatják be alkotásaikat, ezt követően beszélgetést tartanak a résztvevőkkel.
    Május 30-án, hétfőn az Epreskertben múzeumpedagógiai foglalkozás, míg az MKE Festő Tanszékén kreatív foglalkozás lesz Monory Ráhel és Süttő Anikó vezetésével.
    Ugyancsak hétfőn az egyetem épületében az If... című 1968-as brit filmet vetítik, utána beszélgetést tartanak Lázár Eszter egyetemi tanársegéd vezetésével.
    Május 31-én kedden délután az egyetem főépületében Eszik Alajos egyetemi docens tárlatvezetésén vehetnek részt az érdeklődők a Képgrafika Tanszéken.
    Az eseménysorozat egyetemi piknikkel zárul a Margit-szigeten június 16-án.