Gedeon napja van. | 2024.03.28

Együtt: a munkavállalókon veri le a kormány a víziközmű-cégek veszteségességét

2016-05-24 10:15:00

Budapest, 2016. május 24., kedd (MTI) - Az Együtt szerint a munkavállalókon veri le a Fidesz-kormány "a különadókkal és a rezsihazugsággal veszteségessé tett" víziközmű-cégek kárát.

Az ellenzéki párt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy a kabinet hazudik a cégek létszámleépítése ügyében. Felszólította a Fideszt, hogy "ne a vízágazat munkavállalóit büntesse kirúgásokkal saját korrupt és elhibázott vízügyi és energiapolitikája miatt".
Felidézték, hogy Szabó Szabolcs, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője írásbeli kérdést tett fel a nemzeti fejlesztési miniszternek az öt, állami tulajdonú víziközmű-cégnél tervezett leépítésekről. Bár válaszában a tárca tagadta a kirúgásokat, az igazság az, hogy még az idén több száz embert távolítanak el a vállalatoktól - közölték.
"A Fidesz-kormány célja, hogy megszüntesse az állami víziközmű-cégekben a bérszámfejtési, kontrolling és személyzeti tevékenységeket, és azokat az MVM Kontó nevű, szintén állami tulajdonú, de paksi székhelyű céghez szervezze ki" - értékeli az Együtt.